Rajdy, Wyścigi, Szybkie samochody… informacje

wyścigówki

Opakowanie krówek

Dlaczego cukierki krówki mają tak specyficzne opakowanie, składające się z dwóch warstw papieru? Aby to wyjaśnić, musimy na początku przedstawić sposób produkcji tych smakołyków. Krówki reklamowe, a także każdego innego rodzaju, powstają z cukru i mleka oraz tłuszczu. Są to substancje, które pod wpływem wysokiej temperatury mogą się roztapiać. W trakcie przechowywania lub transportu również mogą być tym zagrożone. Dwuwarstwowe opakowanie z papieru ma je zabezpieczyć przed tym.

Dlaczego jednak opakowanie z dwóch warstw? Warstwa zewnętrzna posiada nadruk. Jest on wykonywany po stronie wierzchniej, tak aby był widocznym dla wszystkich, którzy będą cukierkami się częstować. Nie ma dziś żadnych ograniczeń, aby opakowanie krówki posiadało nadruk w pełnym kolorze. Biorąc pod uwagę nowoczesne linie produkcyjne, koszt wykonania takiego nadruku na opakowaniu nie będzie wyższy, niż koszt stworzenia nadruku w jednym kolorze. Ta warstwa opakowania jest zrobiona z grubego, wytrzymałego papieru. Jest on gładki w dotyku, dzięki czemu krówki reklamowe nabierają nieco bardziej luksusowego charakteru, kojarzonego do tej pory z czekoladowymi pralinami.

Kiedy zajrzymy głębiej w krówki reklamowe i zdejmiemy zewnętrzną warstwę opakowania, ujrzymy pod nią drugi papierek. Tym razem będzie on biały, bez żadnych nadruków. Jest to warstwa mająca kontakt bezpośrednio ze słodyczami. Musi więc być wykonana z czystego papieru, dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Papierek ściśle przylega do krówki, otaczając ją niemal w w całości. Chroni to cukierek przed wysychaniem i zabezpiecza przed bakteriami. Im szczelniej zapakowane są krówki reklamowe, tym przez dłuższy czas będą zachowywały swoją świeżość. To bardzo ważne, aby zawsze zwracać uwagę na sposób pakowania krówek. Tańsze cukierki mogą mieć swoją niską cenę uzyskiwaną poprzez redukowanie warstw opakowania. Mimo że na pierwszy rzut oka niczym takie krówki reklamowe nie różnią się od konkurencji, to jednak ich walory smakowe mogą być znacznie gorsze. By nie dopuścić do sytuacji, kiedy zostaniemy skazani na tanie, ale niesmaczne krówki, zawsze wybierajmy te, których opakowanie jest solidne i wysokiej jakości. Pozwala to sądzić, że również jego zawartość została wyprodukowana z wszelkimi możliwymi standardami jakościowymi, jakich życzą sobie zarówno klienci, jak i zamawiający krówki reklamowe. W kraju istnieje kilkoro sprawdzonych producentów krówek, u których możemy zamówić niemal każdą ilość, wraz z indywidualnym opakowaniem z logo.

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *