Rajdy, Wyścigi, Szybkie samochody… informacje

wyścigówki

Szaleństwo smaków – krówki

Wspominasz często smaki dzieciństwa? Jeżeli tak, to na pewno pojawiają się w nich cukierki krówki. To prawda – nie istnieją chyba żadne inne, bardziej charakterystyczne cukierki, niż te w ciepłym kolorze i o mlecznym smaku. Za co kochamy krówki? Co sprawia że te cukierki z roku na rok są produkowne w większych ilościach? I dlaczego firmy kupujące słodycze reklamowe, najczęściej decydują się na krówki? O tym wszystkim można dyskutować niemal bez końca. Nie daje to jednak odpowiedzi na podstawowe pytanie – dlaczego kochamy krówki.

Kiedy byliśmy mali, wszystko przedstawiało się nieco inaczej. Nie mieliśmy tylu problemów co teraz. Będąc osobami dorosłymi, musimy się zmierzyć z wieloma wyzwaniami. Sporo osób nie może sobie z nimi poradzić. Tęskniąc to tych beztroskich czasów, zaczynamy się zastanawiać nad tym, co można zrobić, aby ponownie one wróciły. Krówki zabierają nas w podróż w czasie do momentów naszego dzieciństwa. To właśnie wtedy do nieprzytomności zajadaliśmy się krówkami, otrzymując je od rodziców, dziadków i przy okazji innych wydarzeń. Dziś krówki reklamowe to jeden ze sposobów, którymi firmy kuszą i zachęcają nas do skorzystania ze swojej oferty. Wiele z nich próbuje namówić nas za pomocą krówek do tego, aby zakupić konkretny produkt lub zamówić usługę. I o dziwi – udaje im się to.

Jak to możliwe że taki jeden niewielki cukierek może zdziałać tak wiele? Kto wynalazł krówki? Kto odpowida za ten niesamowity przepis, który zmienił oblicze ludzkości? Na te pytania niestety nie ma znalezionych jeszcze jednoznacznych odpowiedzi. Jak głosi stare przysłowie, sukces ma wielu ojców. Sukces krówek jest więc przypisywany sobie przez całkiem sporą liczbę firm. Ich receptury produkcji są do siebie podobne, ale nikt nie potrafi jednoznacznie udowodnić, że to właśnie oni wynaleźli krówki reklamowe. Czy dla nas, konsumentów ma to jakiekolwiek znaczenie? Wydaje nam się że nie. Przy wyborze lkrówek i tak kierujemy się jedym, decydującym czynnikiem – smakiem krówki. Wybieramy najczęściej te mocno mleczne i słodkie, które są w konsystencji rozpływającej się w ustach. Podoba nam się ten wyjątkowy smak i chętnie po niego sięgamy. Wiedzą o tym również firmy i też wybierają takie rodzaj krówek, które najbardziej są dotosowane do potrzeb klientów.

Co warto wiedzieć – na koniec bardzo ważna wiadomość. Słodycz zawarta w krówkach może mieć swoje konsekwencje w przyroście masy tkanki tłuszczowej. Chyba że zjedzone krówki zostaną odpowiednio spalone, na przykład przez wykonywanie serii ćwiczeń fizycznych. Wówczas niemal bez ograniczeń możemy zjadać krówki reklamowe, nie martwiąc się o skutki uboczne.

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *